tisdag 14 februari 2012

Vitt rostbröd :)

"Lätt att göra! :)"

Ugn: 200grader

Ingredienser 
25g jäst
4dl ljummet vatten "37 grader"
30g flytande smör/ smält 30g margarin 
1tsk salt
450g mjöl





Smält först smöret så det hinner kallna lite tills användning 
Smula ner jästen i en bunke :)
Tillsätt vattnet och rör om så inga klumpar finns kvar :)
Tillsätt saltet
Häll i smöret och vispa runt,
Häll sedan i mjölet försök att vispa under tiden :)
Blanda degen ordentligt "det bästa är att knåda degen istället för att vispa den " 
När du knådat klart, lägg en handduk över bunken och låt degen jäsa i 35 min :)

Under tiden degen jäser kan du smöra formen du vill ha brödet i :)

När jäsningen är klar är det bara till att ta ur degen o in i formen :)
Ställ in den i ugn och låt stå i ca 35 min "beror på tjockleken på brödet ha den 5-10 minuter längre om ni har liten form"

Klart och supergott att rosta brödet! :) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar