torsdag 9 februari 2012

DaimBiskvier

Ingredienser:


200 g sötmandel

3 dl florsocker

2 äggvitor



Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
2 äggulor
1 tsk kakao
1 påse daimkulor " Vi hade två en i krämen och en som toppning" 


Garnering:
300g blockchoklad, vi tog hälften vit och hälften mörk


Ugn 200º


Koka upp mandlarna så dom precis täcks med vatten dom får inte koka förlänge då dom kan bli sega, skölj av dom med kall vatten och sen skala dom.
 Mal eller hacka mandlen i lagom bitar efter vad som tycks.
 Blanda sedan ner mandlen i florsockret.

Vispa precis bara sönder äggvitorna i en annan bunke, med en handvisp. Rör ner äggvitan i mandel blandningen. Rör ihop väl.
Klicka sedan ut smeten på bakplåtspapper ca 20 st beroende på storleken man gör dom " ta inte för stora klickar dom flyter ut"  låt sedan stå i ugnen i 10-13 minuter så dom får en gyllen brun färg.
Ställ sedan in dom i frys eller kyl så dom stelnar. 
under tiden dom står i kylen ta då och börja med fyllningen som ska vara på. 
smet sedan ut krämen på kakorna, tryck sedan fast daim på toppen och doppa eller häll den smälta chokladen ovanpå.
ställ sedan dom i frys eller kyl och låt chokladen smälta.
Redo att serveras!

1 kommentar:

  1. Men WOW vad fina era biskvier blev! Vi hade ju hoppats på ett smakprov förstås! ;) Detta recept är nu indexerat som: måste testas! Tack!

    SvaraRadera