lördag 11 februari 2012

LaxAlaMama

Mammas underbara lax! :D
( 8 personer)

ingredienser: 
8 st Laxfiléer 
4 bakpotatis.
ett halvt kilo grönsaksblandning "Broccoli, blomkol, morötter".
salt och vitpeppar.
färdig pressad citron.

Såsen:
Créme fraiche 2 dl
Ca 1,5 dl "efter vad som tycks" majonäs vi använder "Coroti mayonaise" för en fylligare smak.
1.5 dl vatten.
1 dl Felix fisksås dill och citron "färdig kall sås i flaska".
salt och vitpeppar.
0.5 dl färdig pressad citron .


Skölj laxen och gör dom redo för stekning.

 Koka under tiden upp grönsakerna så dom blir lagom mjuka. 
Stek laxen så dom får en gyllene yta. Krydda med salt och vitpeppar och lite pressad citron. Var försiktig så inte laxfiléerna översteks för då blir de torra. 
 När grönsakerna är klara häll av vattnet och häll över dom i en serveringsform.
Skär bakpotatisen i ca 0.5 cm breda skivor
 Koka sedan upp dem i lättsaltat vatten i ca 10 minuter, dom får inte bli för mjuka då dom lätt går sönder! 
 
Under tiden potatisen kokar börja då med såsen. Blanda samman alla ingredienser i en bunke och ställ i kylen.
Lägg upp laxen på grönsaksblandningen. 
Ringla sedan försiktigt på såsen över laxen

 Såsen som blir över serveras bredvid. "serveras gärna med en citronskiva och dillkvist"
Redo att serveras! :)

"Måste testas riktigt god!" :D

1 kommentar:

  1. Vilket recept! Detta kommer min familj testa till helgen! Vad fint att du har fotograferat hela processen. Påminnmig om att visa några tips och tricks på torsdag!

    SvaraRadera